Säby Flugfiskare Tony & Stefan

Säby Flugfiskare Tony & Stefan från Åkersberga & Vallentuna skrev på 21 juli, 2016 at 18:39:
Säby Flugfiskare med 2 man besökte ån vid övre forsen den 19/7. Vi anlände kvällen innan och slog upp tältet och fixa ordning lägret ”Camp Säby” och fiskedonen. Så lätt att bara åka iväg med bilen för man kan ha mer prylar med sig än vad som behövs. Dock hade vi båda glömt tändstickorna? Som tur var så kom Jonas från Örebro fiskandes efter å kanten som en räddande ängel och skänkte oss en tändare. Vi provkastade några kast i mörkret efter midnatt för att lindra abstinensen efter att bara se på när Jonas fiskade och hålla honom lite sällskap, innan vi kröp till kojs. Vid kl 05 tiden vaknade vi för att prova sommarens första riktiga flugfiske i Sverkestaån. Efter mindre än 10 min fiske så hade vi landat varsin båge, varav den största på ca 1,4 kg med perfekta fenor och en riktigt bra fighter i strömmen. Ett snabbt foto så fick de bli catch&realesade tillbaka i ån. Flugvalet som gällde på morgonen trots inga vak var Straking Caddis. Vilken start? En strålande kanondag med fiske och häng vid grillplatsen varvat med någon tupplur då o då för att låta vattnet vila. Ån bjöd på några enstaka vak och varsin tappad fisk under hela dagen. Riktigt trögt efter den fantastiska starten. Det var nog för varmt och fint väder denna dagen. Skönt att bara komma iväg. Det enda som saknades var att Jörgen inte hade tid att komma förbi sina fiskekamrater med sotpannan och bjuda på något gott ”öringkaffe”.☕️ Får väl bli nästa gång? Skitfiske. mvh Tony Werner/Säby Flugfiskare
Categories: Okategoriserade

Kommentera